12 Ağustos 2009 Çarşamba

Basit Bir Web Sayfasında Taglar

Bir önceki dersimizde tagın ne olduğunu ve ne amaçla kullanıldığını resimli alıştırmalarla size göstermeye çalışmıştık (bkz: Tag nedir? Ne Amaçla Kullanılır?). Bu dersimizde bir önceki dersimizde mantığını kavratmaya çalıştığımız tagların basit bir web sitesinde neler olduğunu size göstereceğim.

Lafı çok uzatmadan konuya giriyorum.Web tasarımına başlamak için sabırsızlandığınızı biliyorum.Ama biraz daha sabretmeniz gerek.Bu derslerde vereceklerimizi iyi anlamalısınız ki sağlam temeller üzerine kurulmuş olsun bilgileriniz.

Basit bir web sayfası şu kodlardan oluşur;


Yukarıda vermiş olduğumuz kodlar basit bir html sayfasına aittir. Şimdi daha iyi anlaşılabilmesi için beraber bir alıştırma yapalım.Bir Not Pad sayfası açıp içine yukardaki komutları yazalım.Yukarıda da belirtildiği üzere "body" tagları arasına web sayfasında görüntülenmesini istediklerimizi yazacağımızı öğrendik.Öyleyse "body" tagları arasına ben 'bu bir denemedir' yazacağım; siz herhangi başka bir şey de yazabilirsiniz. "Sayfa Başlığı Buraya" yazan kısma da istediğiniz herhangi bir başlık yazabilirsiniz.Ben oraya sadece "Başlık" yazacağım.


Yukarıda ki kodları Not Pad'de açılan sayfamıza yazıp herhangi bir isimle .htm veya .html uzantılı oalrak kaydettikten sonra açtığımızda açılan sayfada sitenin browserın üst kısmında yazan başlığının yazdığım şekilde 'Başlık' olarak yazıldığını ve 'body' taglarının arasında yazılan yazının ise görüntülendiğini görmektesiniz.

Evet bu dersimizde de basit bir web sayfasında bulunan temel tagları gördük.Umarım verdiğimiz bilgiler ışında yaptığımız örneklerin faydası olmuştur.Bir sonraki dersimizde yazı taglarını inceleyeceğiz.

Afiyette kalmanız dileğiyle.

ÖNEMLİ NOT: LÜTFEN BU WEB SİTESİNDE YAYINLANAN MAKALELERDEN KAYNAK GÖSTEMEKSİZİN ALINTI YAPMAYINIZ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sizlere daha iyi hizmet sunabilmemiz için lütfen istek ve fikirlerinizi bizimle paylaşınız.